Declaration of Independence Quiz – Answers

 

Here are the answers to our Declaration of Independence Quiz, posted on July 1, 2016.  How did you do?  Are you a history pro, or do you need to go back to school?

1 – D

2 – C

3 – D

4 – C

5 – A

6 – C

7 – D

8 – B

9 – D

10 – A

11 – C

12 – A

  1. What was the name of the body that approved the Declaration of Independence on July 4, 1776?

A.  Confederacy of the American Congress

B.  The Confidential Congress

C.  The House of the New United States

D.  The Continental Congress

2.  What colony (state) abstained from voting on July 2 that “these United Colonies are, and of right ought to be Free and Independent States”?

A.  Nevada

B.  New Jersey

C. New York

D.  Virginia

3.  When did the fighting begin that would develop into the Revolutionary War?

A.  July 4, 1774

B.  Aug. 31, 1774

C.  Feb. 29, 1775

D.  April 19, 1775

4.  When the war began, most colonists sought:

A.  Their freedom from Britain by separating from it

B.  Only relief from oppressive taxes

C.  Basic rights but still as part of Britain

D.  Better quality tea than what was being shipped to them

5.  The colony (state) that abstained from voting (see Question 2 above) did so because

A.  It said it didn’t have permission to vote

B.  It didn’t believe in the cause

C.  It didn’t believe a new country could survive without help from the mother country

D.  It feared a long and costly war would ruin its precarious economy

6.  The delegates of that colony (state):

A.  Never did join in with the others in voting for the Declaration

B.  Did so but not until 1787, when it felt there was no more threat of economic sanctions

C.  Voted to affirm on July 15

D.  Slept on it the night of July 4 and came back and voted on it July 5

7.  The man who wrote “A Summary View of the Rights of British Americawas also the same man who largely wrote the Declaration of Independence. Who was it?

A.  Patrick Henry

B.  John Quincy Adams

C.  Benjamin Franklin

D.  Thomas Jefferson

8.  After that writer was finished, members of the committee who had drafted him as the drafter added what to the document?

A.  A condemnation of slavery

B.  More charges against the king

C.  Only one clause that said, “Now we are engaged in a great civil war”

D.  Their seal of approval. They changed nothing

9.  One of the most important sentences in the Declaration talks about rights. It says:

A.  Every man has certain “unalterable rights”

B.  Among the rights is the pursuit of a sound economic foundation

C.  Among the rights are love and liberty

D.  Among the rights is the pursuit of happiness

10  The original parchment document has been where since 1952?

A.  National Archives exhibition hall in Washington, D.C.

B.  Harvard University’s Crimson Tide Club

C.  Philadelphia’s Independence Hall

D.  Thomas Jefferson’s Monticello in Virginia

11. The Liberty Bell was rung to celebrate the Declaration

A.  On July 4

B.  On Aug. 16

C.  On July 8

D.  On Dec. 31

12.  When was the last time the Liberty Bell was rung?

A.  In 1846 in honor of George Washington’s birthday

B.  On July 4, 1826, to mourn the deaths of Presidents Thomas Jefferson and John Adams, who died the same day

C.  On Feb. 17, 1815, to mark the end of the War of 1812

D.  On April 4, 1841, to mark the death, after but one month of service, of President Benjamin Harrison

 

  • Declaration of Independence

Send your answers to tms@TheMysteryShop.com no later than July 5 for a chance to win a prize.

And if your kids (Grades 3-6) want to learn more about the events leading up to the Revolutionary War, book Paul Revere’s Missing Horse, a fun-filled interactive mystery that brings history to life.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Share the mystery!
Share on Facebook2Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn10Share on Google+1Share on StumbleUpon0Email this to someonePrint this page

Leave a comment

call: (630) 690-1105 fax: (630) 690-7928 email The Mystery Shop Subscribe!